Zapečené zelí s kuřecím masem a rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 250 g Zelí kysané
  • 200 g Rýže loupaná
  • 250 g Kuře
  • 125 g Zakysaná smetana
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 882 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 941 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 125.9 mg
  • Draslík 473.7 mg
  • Vláknina 7300 mg
  • Vitamín A 7300 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na části oleje zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí a chvíli podusíme.

  • 2

    Propláchnutou rýži uvaříme v mírně osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat.

  • 3

    Omyté kuřecí maso nakrájíme na kousky a krátce podusíme na pánvi na oleji.

  • 4

    Do pekáče postupně urovnáme vrstvu rýže, zelí a kuřecího masa. Zalijeme šťávou z masa, rozmíchanou zakysanou smetanou a podle chuti osolíme.

  • 5

    Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu