Kuřecí játra na mandlích s čínským zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Játra kuřecí
  • 55 g Mandle
  • 55 g Hrášek
  • 150 ml Vývar drůbeží
  • 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 ks Zelí čínské
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 358 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 194.1 mg
  • Draslík 417.9 mg
  • Vláknina 6395.3 mg
  • Vitamín A 6395.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.8 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí játra odblaníme, zbavíme je tuku a nakrájíme na stejně velké kousky.

  • 2

    Spaříme mandle, oloupeme je a osušíme, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Jednotlivé listy čínského zelí natrháme na malé kousky.

  • 3

    V rendlíku rozpálíme olej, vložíme mandle, plamen zmírníme a za stálého míchání mandle orestujeme dozlatova. Vyjmeme je, osušíme v ubrousku a odložíme stranou. Místo mandlí vložíme do tuku česnek, opékáme jej 1-2 minuty. Česnek vyndáme, do pánve vložíme kuřecí játra, restujeme 2-3 minuty, vyjmeme je a rozložíme na talíř k mandlím.

  • 4

    Do rendlíku dáme hrášek, restujeme, za 1 minutu přidáme zelí a pokračujeme v restování další 1 minutu. Zeleninu vyjmeme a přidáme na talíř k játrům s mandlemi.

  • 5

    V 1 lžíci studené vody smícháme kukuřičnou mouku, vývar a sójovou omáčku. Vlijeme do rendlíku, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne a není čirá. Přidáme ostatní ingredience, osolíme, opepříme, zamícháme a zahříváme asi 1/2 minuty.

  • 6

    Podáváme s vařenou rýží nebo čínskými nudlemi.

Komentáře k receptu