Kuřecí játra na mandlích s čínským zelím
Suroviny
- 225 g Játra kuřecí
- 55 g Mandle
- 55 g Hrášek
- 150 ml Vývar drůbeží
- 2 kávová lžička Mouka kukuřičná
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 ks Zelí čínské
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 11 g
- Sodík 358 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 194.1 mg
- Draslík 417.9 mg
- Vláknina 6395.3 mg
- Vitamín A 6395.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.8 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí játra odblaníme, zbavíme je tuku a nakrájíme na stejně velké kousky.
-
2
Spaříme mandle, oloupeme je a osušíme, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Jednotlivé listy čínského zelí natrháme na malé kousky.
-
3
V rendlíku rozpálíme olej, vložíme mandle, plamen zmírníme a za stálého míchání mandle orestujeme dozlatova. Vyjmeme je, osušíme v ubrousku a odložíme stranou. Místo mandlí vložíme do tuku česnek, opékáme jej 1-2 minuty. Česnek vyndáme, do pánve vložíme kuřecí játra, restujeme 2-3 minuty, vyjmeme je a rozložíme na talíř k mandlím.
-
4
Do rendlíku dáme hrášek, restujeme, za 1 minutu přidáme zelí a pokračujeme v restování další 1 minutu. Zeleninu vyjmeme a přidáme na talíř k játrům s mandlemi.
-
5
V 1 lžíci studené vody smícháme kukuřičnou mouku, vývar a sójovou omáčku. Vlijeme do rendlíku, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne a není čirá. Přidáme ostatní ingredience, osolíme, opepříme, zamícháme a zahříváme asi 1/2 minuty.
-
6
Podáváme s vařenou rýží nebo čínskými nudlemi.