Staročeské roštěnky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 87 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 3 g
- Sodík 204 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 4 mg
- Draslík 368.3 mg
- Vláknina 4905.5 mg
- Vitamín A 4905.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky roštěnce na okraji nakrojíme, opepříme, osolíme a poprášíme hladkou moukou.
-
2
Sádlo dáme rozehřát a zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli. Poté na sádle a cibuli pečeme roštěnky z obou stran až zezlátnou. Poté je podlijeme a na každou roštěnku dáme navrch osolené plátky syrových brambor.
-
3
Roštěnky občas podlijeme a brambory občas přelijeme šťávou.
-
4
Vše dusíme přikryté do měkka.
-
5
Jako přílohu podáváme saláty nebo dušenou zeleninu.