Kopřivový špenát s bujónem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kopřiva
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • 1 dl Bujón zeleninový
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 205 mg
  • Draslík 779.4 mg
  • Vláknina 28721 mg
  • Vitamín A 28721 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Listy jarní mladé kopřivy omyjeme, dáme do hrnce se 3 litry vařící vody. Spaříme je asi 30 sekund, scedíme, necháme okapat, potom je posekáme nadrobno.

  • 2

    Oloupeme cibuli, drobně ji pokrájíme a v rendlíku zpěníme na másle. Přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Potom k jíšce přimícháme zeleninový teplý bujón, důkladně vymícháme a vaříme asi 10 minut.

  • 3

    Přidáme kopřivy, sůl (0.5-1 lžička), pepř, utřený česnek, a pod pokličkou podusíme asi 5 minut. Za stálého míchání přidáme rozšlehaná vajíčka. Vaříme asi 2 minuty, dochutíme solí a podáváme.

Komentáře k receptu