Kopřivový špenát s bujónem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 294 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 19 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 205 mg
- Draslík 779.4 mg
- Vláknina 28721 mg
- Vitamín A 28721 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Listy jarní mladé kopřivy omyjeme, dáme do hrnce se 3 litry vařící vody. Spaříme je asi 30 sekund, scedíme, necháme okapat, potom je posekáme nadrobno.
-
2
Oloupeme cibuli, drobně ji pokrájíme a v rendlíku zpěníme na másle. Přidáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Potom k jíšce přimícháme zeleninový teplý bujón, důkladně vymícháme a vaříme asi 10 minut.
-
3
Přidáme kopřivy, sůl (0.5-1 lžička), pepř, utřený česnek, a pod pokličkou podusíme asi 5 minut. Za stálého míchání přidáme rozšlehaná vajíčka. Vaříme asi 2 minuty, dochutíme solí a podáváme.