Houbovo-sýrové smaženky
Suroviny
- 500 g Houby čerstvé
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
- 56 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 33 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 99.6 mg
- Draslík 669.7 mg
- Vláknina 8826.3 mg
- Vitamín A 8826.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné houby nakrájíme na plátky a podusíme na másle doměkka. Potom je umeleme nebo najemno nasekáme a vsypeme do mísy.
-
2
Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, nastrouhaný sýr, vejce, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a podle potřeby zahustíme hladkou moukou.
-
3
Ze směsi tvarujeme placičky, které opékáme na rozpáleném oleji na pánvi po obou stranách dozlatova.
-
4
Podáváme posypané nasekanou pažitkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.