Zelenina s mozzarellou
Suroviny
- 150 g Mozzarella
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Brambory
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Lilek
- 3 ks Cibule červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 8 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 0.02 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 10 g
- Sodík 590 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 29.6 mg
- Draslík 640.4 mg
- Vláknina 18879.8 mg
- Vitamín A 18879.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve slané vodě 2 minuty do poloměkka vaříme nudličky mrkve a plátky salátových brambor, uvařené necháme okapat.
-
2
Omáčku připravujeme v hluboké pánvi s těžkým dnem. Malou nasekanou cibuli a prolisovaný česnek smažíme na 1 lžíci rozehřátého oleje 5 minut na mírném ohni. Přidáme konzervovaná rajčata, rajský protlak, sušené oregano a přivedeme k varu. Potom stáhneme plamen a nezakryté vaříme na mírném ohni 20 minut, dokud směs není hustá.
-
3
Připravíme 2 velké olejem vymazané plechy, do kterých postupně narovnáme vrstvu uvařené mrkve a brambor, červené a zelené papriky bez semen, nakrájených na 8 kousků, čtvrtky červené cibule, plátky lilku a stroužky česneku. Potřeme olejem, osolíme, opepříme a pečeme v troubě 20 minut při 230°C.
-
4
Do zapékací misky nalijeme rajčatovou omáčku, přidáme zeleninu, zasypeme strouhanou mozzarellou a ještě na 5 minut vrátíme do trouby, až mozzarella se rozteče.