Zelenina s mozzarellou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mozzarella
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Lilek
  • 3 ks Cibule červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.02 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 590 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 29.6 mg
  • Draslík 640.4 mg
  • Vláknina 18879.8 mg
  • Vitamín A 18879.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve slané vodě 2 minuty do poloměkka vaříme nudličky mrkve a plátky salátových brambor, uvařené necháme okapat.

  • 2

    Omáčku připravujeme v hluboké pánvi s těžkým dnem. Malou nasekanou cibuli a prolisovaný česnek smažíme na 1 lžíci rozehřátého oleje 5 minut na mírném ohni. Přidáme konzervovaná rajčata, rajský protlak, sušené oregano a přivedeme k varu. Potom stáhneme plamen a nezakryté vaříme na mírném ohni 20 minut, dokud směs není hustá.

  • 3

    Připravíme 2 velké olejem vymazané plechy, do kterých postupně narovnáme vrstvu uvařené mrkve a brambor, červené a zelené papriky bez semen, nakrájených na 8 kousků, čtvrtky červené cibule, plátky lilku a stroužky česneku. Potřeme olejem, osolíme, opepříme a pečeme v troubě 20 minut při 230°C.

  • 4

    Do zapékací misky nalijeme rajčatovou omáčku, přidáme zeleninu, zasypeme strouhanou mozzarellou a ještě na 5 minut vrátíme do trouby, až mozzarella se rozteče.

Komentáře k receptu