Jehněčí kýta se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 865 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 205 g
- Sodík 287 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 220 mg
- Draslík 1202.5 mg
- Vláknina 17256.5 mg
- Vitamín A 17256.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na dno velkého pekáče rozprostřeme nakrájený pastinák, mrkev a čekankové puky nakrájené podélně na čtvrtiny. Na zeleninu položíme jehněčí kýtu s plátky česneku a nakrájeného čerstvého rozmarýnu, které jsme zasunuli do zářezů v kýtě. Podlijeme červeným nebo bílým vínem a červeným vinným octem. V předehřáté troubě na 180°C pečeme 2-2,5 hodiny. Po 30 minutách podlijeme a zeleninu promícháme, podle potřeby podléváme vodou nebo vínem, opakujeme každých 30 minut. Měkké maso po upečení vyjmeme z pekáče, šťávu nevyléváme, zabalíme do alobalu a 15 minut necháme odpočívat. Nakrájené podáváme se zeleninou pokapanou vypečenou šťávou.