Slané lívanečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mouka polohrubá
  • 15 g Droždí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Mléko plnotučné
  • 0.12 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 63.8 mg
  • Draslík 196.5 mg
  • Vláknina 5775 mg
  • Vitamín A 5775 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 155.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy rozdrobíme kvasnice, přidáme k nim 0.5 lžičky cukru, 1 dl vlažného mléka a necháme kvásek vykynout. Potom ke kvásku prosejeme polohrubou mouku se solí, promícháme a přidáme vlažné mléko. Nakonec přidáme vejce a směs rozmixujeme. Těsto by mělo být řidší, zakryjeme ho a necháme v teple vykynout na dvojnásobný objem.

  • 2

    V lívanečníku na 4 lívance vytřeme dna olejem, těsto nalijeme malou naběračkou a lívanečky smažíme z obou stran dozlatova.

Komentáře k receptu