Segedínský guláš speciál

Hodnocení 8x 2x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 30 g Paprika mletá sladká
  • 300 g Zakysaná smetana
  • 750 g Vepřová plec
  • 100 g Tuk
  • 30 g Sůl
  • 1 g Kmín celý
  • 1000 g Zelí kysané
  • 50 g Slanina vepřová
  • 80 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1436 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 81.6 mg
  • Draslík 600.1 mg
  • Vláknina 7249 mg
  • Vitamín A 7249 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou plec nebo ořez opláchneme a nakrájíme na kousky po 25g (3-4ks na porci).

  • 2

    Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a dorůžova osmahneme na drobně nakrájené, rozškvařené slanině a polovině dávky tuku. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a zalijeme trochou vývaru.

  • 3

    Do tohoto základu vložíme maso, osolíme je, okmínujeme, krátce osmahneme a zalijeme teplým vývarem. Pod poklicí dusíme do poloměkka.

  • 4

    Potom k masu přidáme překrájené kysané zelí, zalijeme teplým vývarem a dusíme doměkka.

  • 5

    Nakonec zahustíme guláš světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, promícháme a provaříme.

  • 6

    Před koncem vaření přilijeme smetanu, dosolíme a krátce povaříme.

Komentáře k receptu