Segedínský guláš speciál
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1436 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 81.6 mg
- Draslík 600.1 mg
- Vláknina 7249 mg
- Vitamín A 7249 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou plec nebo ořez opláchneme a nakrájíme na kousky po 25g (3-4ks na porci).
-
2
Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a dorůžova osmahneme na drobně nakrájené, rozškvařené slanině a polovině dávky tuku. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a zalijeme trochou vývaru.
-
3
Do tohoto základu vložíme maso, osolíme je, okmínujeme, krátce osmahneme a zalijeme teplým vývarem. Pod poklicí dusíme do poloměkka.
-
4
Potom k masu přidáme překrájené kysané zelí, zalijeme teplým vývarem a dusíme doměkka.
-
5
Nakonec zahustíme guláš světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, promícháme a provaříme.
-
6
Před koncem vaření přilijeme smetanu, dosolíme a krátce povaříme.