Francouzský králík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 100 g Šunka dušená
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 750 g Králičí stehna
  • 40 g Kečup
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1039 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 30.8 mg
  • Draslík 581.2 mg
  • Vláknina 1662.5 mg
  • Vitamín A 1662.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králičí stehna očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme a na lžíci másla opečeme z obou stran.

  • 2

    Vyndáme a do výpeku vložíme lžíci čerstvého másla, na kterém osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Přidáme kečup, hořčici a drcený česnek, zalijeme trochou vývaru, vrátíme stehna a zakryté dusíme doměkka.

  • 3

    Nakonec vložíme na nudličky pokrájenou šunku, vlijeme víno a vše provaříme 5 minut.

Komentáře k receptu