Filety z čínského kostlína se sladkou chilli omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Cukr moučkový
  • 130 ml Voda pitná
  • 130 ml Ocet kokosový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Koření pěti vůní
  • 0.5 kávová lžička Pepř sečuánský
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 3 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Kostlín
  • 0.8 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • 2 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 332 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 365 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 65 mg
  • Draslík 473.3 mg
  • Vláknina 1330 mg
  • Vitamín A 1330 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme omáčku. Chilli papričky očistíme, odstraníme semínka a najemno nakrájíme. V kastrolu smícháme cukr s octem a vodou a přivedeme k varu. Odstavíme a vmícháme chilli papričky, nasekaný koriandr, najemno pokrájený česnek a rybí omáčku. Zakryjeme a necháme odležet a vychladnout.

  • 2

    Mezitím smícháme sečuánský pepř s kukuřičnou moukou a kořením pěti vůní. Ve směsi obalíme rybí filety. V hluboké pánvi rozpálíme olej na 180 °C. Vložíme maso a cca 2 minuty smažíme dozlatova. Rozdělíme na talíře, podáváme se salátem a chilli omáčkou. Tu servírujeme zvlášť v misce.

Komentáře k receptu