Pstruh grilovaný na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Pstruh
  • 120 g Anglická slanina
  • 12 g Sůl
  • 120 g Barbecue omáčka
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 10 ml Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 630 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1904 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 194.4 mg
  • Draslík 1220.4 mg
  • Vláknina 440 mg
  • Vitamín A 440 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby pokud možno grilujeme vcelku, s hlavou a ocasem. Vykuchané a očištěné pstruhy omyjeme, osolíme i zevnitř, vnitřek ještě zakápneme pikantní sojovou omáčkou, povrch ryby potřeme citronovou šťávou, obalíme tenkými plátky slaniny, vložíme do grilovacích kleští na ryby a položíme na středně rozpálený gril. Grilujeme přibližně 5 minut z každé strany. Slanina by měla být křupavá a ryby by měly vonět.

  • 2

    Servírujeme vcelku s barbecue (nebo podobnou) pikantní omáčkou.

Komentáře k receptu