Pstruh grilovaný na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 33 g
- Sodík 1904 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 194.4 mg
- Draslík 1220.4 mg
- Vláknina 440 mg
- Vitamín A 440 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby pokud možno grilujeme vcelku, s hlavou a ocasem. Vykuchané a očištěné pstruhy omyjeme, osolíme i zevnitř, vnitřek ještě zakápneme pikantní sojovou omáčkou, povrch ryby potřeme citronovou šťávou, obalíme tenkými plátky slaniny, vložíme do grilovacích kleští na ryby a položíme na středně rozpálený gril. Grilujeme přibližně 5 minut z každé strany. Slanina by měla být křupavá a ryby by měly vonět.
-
2
Servírujeme vcelku s barbecue (nebo podobnou) pikantní omáčkou.