Český houskový knedlík nekynutý

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hrubá
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Rohlíky bílé
  • 3 ks Vaječný žloutek sušený
  • 4 l Voda pitná
  • 5 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 420 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 109.2 mg
  • Draslík 10.2 mg
  • Vláknina 5869 mg
  • Vitamín A 5869 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme hrubou mouku, přimícháme 5 dl vlažného mléka, 3 žloutky a 1 lžičku soli.

  • 2

    Směs důkladně propracujeme. Zpracováváme ho minimálně 10 minut, až tvoří bubliny.

  • 3

    Rohlíky nakrájíme na kostičky, těsto dáme na pomoučený vál a zapracujeme pokrájené rohlíky. Z těsta vytvarujeme 2 knedlíky, zakryjeme čistým plátnem a necháme minimálně 30 minut kynout.

  • 4

    Ve větším hrnci si přivedeme k varu 3-4 litry vody s 2 lžičkami soli. Knedlíky pomalu vaříme z jedné strany 10 minut, pak je opatrně otočíme a vaříme dalších 10 minut. Vyjmeme je, propícháme špejlí a horké potřeme máslem. Pak je nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu