Vinná omáčka s hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Pažitka
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 40 g Hříbky čerstvé
  • 80 g Cibule červená
  • 150 ml Víno červené
  • 500 ml Vývar z hovězích kostí
  • 10 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 152 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 633 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 14.2 mg
  • Draslík 461.1 mg
  • Vláknina 2725 mg
  • Vitamín A 2725 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, hříbky na plátečky, pažitku posekáme na jemno.

  • 2

    V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme hříbky, osmahneme, přidáme cibuli, pažitku, promícháme a zasypeme moukou. Až se mouka rozpustí v tuku a jemně osmahne, přilijeme vývar, kořeněné červené víno, povaříme, posypeme mletou paprikou a ještě vaříme asi 20 minut. Ochutíme worcesterem, vyvaříme na požadovanou hustotu a odstavíme.

Komentáře k receptu