Pečená treska s bylinkovým máslem
Suroviny
- 50 g Petržel kudrnka
- 50 g Celer řapíkatý
- 125 g Máslo čerstvé
- 1.5 kávová lžička Kari koření
- 2 kávová lžička Petržel kudrnka
- 1 kávová lžička Tuk
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 plátek Slanina vepřová
- 1 kg Filé z aljašské tresky
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 20 g
- Sodík 97 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 93.7 mg
- Draslík 102.9 mg
- Vláknina 1641.7 mg
- Vitamín A 1641.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s nasekanou petrželkou a nahrubo pokrájenými celerovými lístky. Směsí vysypeme zapékací mísu vymazanou tukem.
-
2
Řezy tresky zaprášíme z obou stran kari kořením, osolíme a opepříme. Rozložíme do mísy a na každý kousek dáme polovinu plátku slaniny.
-
3
Pečeme nezakryté v troubě předehřáté na 180 °C cca 25-30 minut, dokud se maso nezačne rozpadat.
-
4
Mezitím připravíme bylinkové máslo. Změklé máslo utřeme s citronovou šťávou, najemno nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Pomocí nože vytvoříme ruličku, zabalíme do fólie a necháme ztuhnout v lednici.
-
5
Hotovou rybu rozdělíme na talíře, dozdobíme kousky bylinkového másla a podáváme.