Bílá omáčka se žampiony

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 g Sůl
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 800 ml Vývar telecí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 436 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 19.2 mg
  • Draslík 153.1 mg
  • Vláknina 1828 mg
  • Vitamín A 1828 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme (cibule nesmí zrůžovět, musí zůstat bílá), přisypeme mouku a usmažíme světlou cibulovou jíšku. Zalijeme telecím vývarem, troškou vína, přidáme žampiony, osolíme a vaříme půl hodiny.

  • 2

    Omáčku používáme jak v teplé tak ve studené kuchyni.

Komentáře k receptu