Kavkazské kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 889 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 60 g
- Sodík 322 mg
- Bílkoviny 74 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 281.3 mg
- Draslík 914.4 mg
- Vláknina 4176.7 mg
- Vitamín A 4176.7 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kavkazské kuře připravujeme v nekovové misce. Použijeme kuře o váze 1,5 kg, které ze všech stran propícháme, vetřeme směs z mletého koriandru, zázvoru, kurkumy a chilli koření. Dále smícháme bílý jogurt, čerstvou nasekanou mátu, prolisovaný česnek, sůl a pořádně touto směsí potřeme celé kuře. Přikryjeme potravinovou fólií a přes noc necháme v chladničce.
-
2
Rozehřejeme troubu na 190°C. Kuře dáme na rošt do pečící mísy nohama vzhůru, do břicha kuřete vsuneme 1 omytý citron propíchnutý grilovací jehlou, zalijeme marinádou a přidáme tolik horké vody, aby zakryla dno mísy.
-
3
Kuře pečeme asi 1 hodinu odkryté, ale každých 20 minut jím otočíme a podlijeme vodou. Aby bylo kuře dobře propečené, obrátíme ho nakonec přední (prsní) stranou nahoru a pečeme 30 minut. Teče-li při propíchnutí stehna čirá šťáva, je kuře upečené. Přikryjeme ho alobalem, neuzavíráme a necháme ještě 10 minut a naporcujeme.