Jahody s vínem a ricottou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 20 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 194.4 mg
- Vláknina 4540 mg
- Vitamín A 4540 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandlové lupínky opekáme dozlatova v troubě předehřáté na 190°C asi 6-8 minut.
-
2
Jahody bez stopek, moučkový cukr a bílé sicilské víno marsala v misce smícháme, přikryjeme fólií a jednu hodinu necháme v chladničce.
-
3
Dohladka vyšleháme nízkotučnou ricottu s medem.
-
4
K odleželým jahodám přidáme kopeček šlehané ricotty a posypeme opečenými mandlovými plátky.