Tlustý bramborák
Suroviny
- 100 g Sýr Parmezán
- 50 g Strouhanka
- 200 g Zelí hlávkové bílé
- 200 g Zelí hlávkové červené
- 250 g Zakysaná smetana
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 4 stroužek Česnek
- 0.11 dl Olej slunečnicový
- 1 kg Brambory
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 14 g
- Sodík 603 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 85.9 mg
- Draslík 730.2 mg
- Vláknina 9446.3 mg
- Vitamín A 9446.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme do misky, osolíme je, přidáme nastrouhaný parmezán, vysypeme strouhanku, rozklepneme celé vejce, oloupaný a prolisovaný česnek. Všechny suroviny v misce dobře promícháme, ochutnáme a podle vlastní chuti dosolíme a dopepříme.
-
2
Naběračkou nabereme bramborové těsto z misky, vylijeme ho do pánve s rozpálenými dvěma lžícemi oleje a rozetřeme po celé ploše pánve. Bramborák opečeme z obou stran. Z každé strany pečeme přibližně 2 minuty. V pečení bramboráku pokračujeme do ukončení směsi.
-
3
Upečený bramborák hned pokládáme na mělký talíř, kam přidáme jako přílohu salát ze zelí.
-
4
Salát: Červené a bílé hlávkové zelí nakrouháme nebo ostrým nožem nakrájíme na tenké pásky, dáme ho do mísy, přidáme oloupanou a také na tenké pásky nakrájenou cibuli, pokapeme olejem, rukou promícháme a pomačkáme, vylijeme smetanu, podle chuti osolíme a promícháme.