Bramborové karbanátky z telecích jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 6 g
- Sodík 814 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 220.9 mg
- Draslík 619.7 mg
- Vláknina 7536.7 mg
- Vitamín A 7536.7 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí játra umeleme na masovém strojku, syrové brambory nastrouháme najemno a vymačkáme z nich vodu. Játra s bramborami promícháme, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, vejce, strouhanku a vymícháme těsto.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, z těsta odkrajujeme stejně velké kousky, tvarujeme karbanátky a smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
-
3
Karbanátky vyskládáme na servírovací mísu a ještě teplé podáváme.