Kapustové balenky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 50 g Strouhanka
  • 33.34 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 437 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 175.2 mg
  • Draslík 1168.9 mg
  • Vláknina 11387.5 mg
  • Vitamín A 11387.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 300 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kapustové listy povaříme chvíli v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Košťály mírně naklepeme.

  • 2

    Do každého listu zabalíme hranolek sýru. Závitky obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.

  • 3

    Smažíme na pánvi na rozehřátém oleji po všech stranách dozlatova.

  • 4

    Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Komentáře k receptu