Vývar kuřecí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 94 g
- Sodík 116 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 105.6 mg
- Draslík 287 mg
- Vláknina 4359.6 mg
- Vitamín A 4359.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí křídla a krky a na menší kousky nakrájenou cibuli vložíme do hrnce a chvilku opékáme, než se maso zatáhne.
-
2
Poté zalijeme vodou a pozvolna přivedeme k varu. Přidáme nahrubo nakrájenou mrkev a celer, petrželku, tymián, bobkové listy, černý pepř a necháme na mírném ohni vařit přibližně 3 hodiny. Na povrchu se může tvořit pěna, kterou průběžně odstraňujeme.
-
3
Hotový vývar přecedíme a můžeme hned použít, nebo jej můžeme zmrazit.