České kynuté lívance
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 26 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 141.7 mg
- Draslík 215.9 mg
- Vláknina 5775 mg
- Vitamín A 5775 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 629.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme polohrubou mouku. Uděláme do ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Zalijeme 2 dl vlažného mléka s lžičkou cukru. Kvásek necháme vzejít, k mouce přidáme ještě mléko (až 2 dl), vejce, 0.5 lžíce cukru, špetku soli a 1.5 lžíce rozpuštěného vlažného másla. Směs rozmixujeme, těsto by mělo být víc řídké. Zakryjeme a necháme nakynout na dvojnásobný objem.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, který naneseme jen v tenké vrstvě mašlovačkou. Menší naběračkou rozlijeme těsto po pánvi a smažíme z obou stran dozlatova.