České kynuté lívance

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Mouka polohrubá
  • 15 g Droždí
  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 dl Mléko plnotučné
  • 0.5 dl Olej slunečnicový
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 545 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 235 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 141.7 mg
  • Draslík 215.9 mg
  • Vláknina 5775 mg
  • Vitamín A 5775 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 629.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme polohrubou mouku. Uděláme do ní důlek, do kterého rozdrobíme droždí. Zalijeme 2 dl vlažného mléka s lžičkou cukru. Kvásek necháme vzejít, k mouce přidáme ještě mléko (až 2 dl), vejce, 0.5 lžíce cukru, špetku soli a 1.5 lžíce rozpuštěného vlažného másla. Směs rozmixujeme, těsto by mělo být víc řídké. Zakryjeme a necháme nakynout na dvojnásobný objem.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, který naneseme jen v tenké vrstvě mašlovačkou. Menší naběračkou rozlijeme těsto po pánvi a smažíme z obou stran dozlatova.

Komentáře k receptu