Hovězí steak na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 3 g
- Sodík 666 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 50.4 mg
- Draslík 881.4 mg
- Vláknina 3306.5 mg
- Vitamín A 3306.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem připravíme salsu z nadrobno nakrájených oloupaných rajčat, smíchaných s drobně pokrájenou cibulí, lžící olivového oleje, na jemno nasekaným koriandrem, lžičkou soli a pepře. Uložíme ji zatím do chladu.
-
2
Nasolené 4 porce masa (cca 120 g/porce) vložíme do směsi červeného vína, octa, česneku a marinujeme po dobu 30ti minut.
-
3
Po uplynutí doby, určené k marinování, smažíme porce masa bez marinády na rozpáleném tuku 2 minuty na každé straně. Poté přidáme marinádu, smažíme ještě minutu po každé straně. Marináda by se měla téměř odpařit, maso bude středně propečené. Steaky, přelité salzou z rajčat, servírujeme na předehřátém talíři.