Velikonoční karbanátky
Suroviny
- 500 g Skopová plec
- 200 g Vepřový bok uzený
- 100 ml Olej rostlinný
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Rohlíky bílé
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 dl Mléko plnotučné
- 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 676 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 57 g
- Sodík 861 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 294 mg
- Draslík 208 mg
- Vláknina 2208.7 mg
- Vitamín A 2208.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 251.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. Rohlíky nakrájíme na kostky, dáme do mísy a zalijeme mlékem.
-
2
Mleté skopové maso i uzený vepřový bůček přidáme k namočenému pečivu. Dále přidáme 3 žloutky, sůl, pepř, sladkou papriku a petrželku. Dobře promícháme a utvoříme malé kulaté karbanátky o průměru přibližně 3 - 5 cm.
-
3
Karbanátky namočíme do rozšlehaného vejce a do strouhanky. Smažíme je v rozpáleném oleji dozlatova.