Králík podle šéfkuchaře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 20 g
- Sodík 890 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 175.1 mg
- Draslík 688.2 mg
- Vláknina 1960 mg
- Vitamín A 1960 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králíka očistíme, omyjeme, potřeme drceným česnekem se solí a na rozpáleném tuku osmažíme ze všech stran. Vložíme na kolečka pokrájenou cibuli, když se zpění, maso podlijeme. Pečeme nejdříve hřbetem dolů, je-li už měkký, králíka otočíme a dopečeme do červena. Šťávu vysmahneme
-
2
na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, podlijeme a dáme povařit. Nakonec přidáme česnek.