Smažené obalované srdcovky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1602 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 150 g
- Sodík 287 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 148.9 mg
- Draslík 103.6 mg
- Vláknina 3722.3 mg
- Vitamín A 3722.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 11.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozšleháme, osolíme a opepříme. Strouhanku zvlášť promícháme s bylinkami. Srdcovky zbavíme lastur, obalíme ve vejci a ve strouhance.
-
2
Ve fritovacím hrnci rozpálíme olej na 180 °C a srdcovky v něm osmažíme dozlatova. Necháme oschnout na papírové utěrce a ihned podáváme s tatarskou omáčkou a citronem nakrájeným na plátky.