Smažené obalované srdcovky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Omáčka tatarská
  • 110 g Strouhanka
  • 500 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Mušle srdcovky
  • 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1602 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 150 g
  • Sodík 287 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 148.9 mg
  • Draslík 103.6 mg
  • Vláknina 3722.3 mg
  • Vitamín A 3722.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 11.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozšleháme, osolíme a opepříme. Strouhanku zvlášť promícháme s bylinkami. Srdcovky zbavíme lastur, obalíme ve vejci a ve strouhance.

  • 2

    Ve fritovacím hrnci rozpálíme olej na 180 °C a srdcovky v něm osmažíme dozlatova. Necháme oschnout na papírové utěrce a ihned podáváme s tatarskou omáčkou a citronem nakrájeným na plátky.

Komentáře k receptu