Kotlety z jehněte a batátová kaše
Suroviny
- 800 g Brambory sladké (Batáty)
- 0.28 kávová lžička Olej olivový
- 2 ks Cuketa
- 2 ks Lilek
- 1 ks Salát hlávkový
- 2 ks Česnek
- 0.25 ks Vývar zeleninový
- 0.333333 ks Balsamico ocet
- 12 ks Jehněčí kotlety
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Tuk
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 883 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 52 g
- Sodík 413 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 203.2 mg
- Draslík 1868.7 mg
- Vláknina 17067.8 mg
- Vitamín A 17067.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce připravíme směs balzamikového octu, citronové šťávy, prolisovaného česneku, drobně nasekaného čerstvého rozmarýnu, sůl a pepř. V nízké keramické misce narovnáme jehněčí kotlety, bez tuku, zalijeme připravenou směsí, přikryjeme fólií a v chladničce necháme 30 minut marinovat.
-
2
Oloupané nakrájené batáty uvaříme doměkka, scedíme a v misce nahrubo rozmačkáme, přidáme lžíci tuku (s nízkým obsahem cholesterolu), zeleninový vývar a umícháme na hladkou kaši.
-
3
Kotlety vyjmeme z marinády a dáme pod rozpálený gril, opékáme z každé strany 2-3 minuty, občas podlijeme marinádou.
-
4
Středně velké cukety a malé lilky nakrájíme na šikmé plátky, potřeme olivovým olejem a pečeme na grilu z obou stran 1-2 minuty.
-
5
Upečené kotlety podáváme s batátovou kaší, grilovanou cuketou a lilkem a zeleným salátem.