Kotlety z jehněte a batátová kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory sladké (Batáty)
  • 0.28 kávová lžička Olej olivový
  • 2 ks Cuketa
  • 2 ks Lilek
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Česnek
  • 0.25 ks Vývar zeleninový
  • 0.333333 ks Balsamico ocet
  • 12 ks Jehněčí kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 883 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 413 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 203.2 mg
  • Draslík 1868.7 mg
  • Vláknina 17067.8 mg
  • Vitamín A 17067.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce připravíme směs balzamikového octu, citronové šťávy, prolisovaného česneku, drobně nasekaného čerstvého rozmarýnu, sůl a pepř. V nízké keramické misce narovnáme jehněčí kotlety, bez tuku, zalijeme připravenou směsí, přikryjeme fólií a v chladničce necháme 30 minut marinovat.

  • 2

    Oloupané nakrájené batáty uvaříme doměkka, scedíme a v misce nahrubo rozmačkáme, přidáme lžíci tuku (s nízkým obsahem cholesterolu), zeleninový vývar a umícháme na hladkou kaši.

  • 3

    Kotlety vyjmeme z marinády a dáme pod rozpálený gril, opékáme z každé strany 2-3 minuty, občas podlijeme marinádou.

  • 4

    Středně velké cukety a malé lilky nakrájíme na šikmé plátky, potřeme olivovým olejem a pečeme na grilu z obou stran 1-2 minuty.

  • 5

    Upečené kotlety podáváme s batátovou kaší, grilovanou cuketou a lilkem a zeleným salátem.

Komentáře k receptu