Slávky s bylinkovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 110 g Máslo čerstvé
  • 60 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 30 ks Mušle slávky
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 6742 kcal
  • Sacharidy 296 g
  • Tuky 191 g
  • Sodík 21560 mg
  • Bílkoviny 896 g
  • Uhlovodany 295 g
  • Cholesterol 2133 mg
  • Draslík 24386.9 mg
  • Vláknina 3736.8 mg
  • Vitamín A 3736.8 mg
  • Vitamín B6 4.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 629 mg
  • Vitamín E 41.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 329.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slávky důkladně kartáčkem očistíme a odstraníme řasy. Vložíme do velkého hrnce, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, bobkový list, tymián, část petrželky, přilijeme víno a osolíme. Zakryjeme a vaříme cca 5 minut, dokud se lastury neotevřou. Poté odstraníme bezmasou polovinu a vložíme do ohnivzdorné servírovací misky.

  • 2

    Máslo utřeme s nadrobno nasekaným zbytkem petrželky, prolisovaným česnekem a nasekanou pažitkou. Rozdělíme na jednotlivé lastury a cca 3 minuty zapečeme v troubě předehřáté na 190 °C. Poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu