Slávky s bylinkovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 6742 kcal
- Sacharidy 296 g
- Tuky 191 g
- Sodík 21560 mg
- Bílkoviny 896 g
- Uhlovodany 295 g
- Cholesterol 2133 mg
- Draslík 24386.9 mg
- Vláknina 3736.8 mg
- Vitamín A 3736.8 mg
- Vitamín B6 4.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 629 mg
- Vitamín E 41.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 329.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slávky důkladně kartáčkem očistíme a odstraníme řasy. Vložíme do velkého hrnce, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku, bobkový list, tymián, část petrželky, přilijeme víno a osolíme. Zakryjeme a vaříme cca 5 minut, dokud se lastury neotevřou. Poté odstraníme bezmasou polovinu a vložíme do ohnivzdorné servírovací misky.
-
2
Máslo utřeme s nadrobno nasekaným zbytkem petrželky, prolisovaným česnekem a nasekanou pažitkou. Rozdělíme na jednotlivé lastury a cca 3 minuty zapečeme v troubě předehřáté na 190 °C. Poté ihned podáváme.