Brambory pečené se zeleninou a klobásami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 682 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 53 g
- Sodík 872 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 98 mg
- Draslík 1268.1 mg
- Vláknina 12923.1 mg
- Vitamín A 12923.1 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, papriky zbavíme semen a nakrájíme příčně na půlky a podélně na čtvrtky, cibuli nakrájíme na měsíčky, klobásy rozpůlíme podélně a příčně.
-
2
Zapékací mísu vytřeme olejem, dno vyložíme klobásami, překryjeme bramborami, cibulí a paprikou. Směs poklademe plátky másla, osolíme, opepříme, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 45 minut. V průběhu pečení směs lehce promícháme.
-
3
Brambory servírujeme v míse, v které jsme je pekli.