Tatranská skopová roláda
Suroviny
- 100 g Cibule
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Rajčata
- 30 g Slanina vepřová
- 40 g Žemle tuková
- 5 g Sůl
- 60 g Tuk
- 3 g Pepř černý mletý
- 10 g Česnek
- 30 g Kapie
- 40 g Paprika zelená
- 600 g Skopová žebra
- 500 ml Voda pitná
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 dl Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 39 g
- Sodík 618 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 258 mg
- Draslík 151.7 mg
- Vláknina 2247.5 mg
- Vitamín A 2247.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpálíme tuk a na něm zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme rajčata a papriky nakrájené na kolečka, kapii na kostičky a zahustíme vejcem.
-
2
Maso vykostíme a upravíme na úhledný plát. Odřez umeleme, přidáme v mléce namočenou žemli, osolíme, opepříme, okořeníme drceným česnekem, přidáme cibulovou směs a 1 vejce. Zamícháme, naneseme na plát masa, přes něj dáme plátky slaniny, zavineme, převážeme motouzem. Podlité dusíme doměkka. Hotové maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a provaříme.