Indický chléb čapátí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 134 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 0 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0 mg
- Vláknina 1800 mg
- Vitamín A 1800 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velké mísy dáme mouku a sůl a zamícháme. V mouce uděláme důlek a vléváme do něj postupně vodu a mícháme, abychom vytvořili vláčné těsto.
-
2
Těsto 10 minut hněteme a poté ho vyválíme a rozdělíme na 12 stejných porcí. Každou porci vyválíme na pomoučněné ploše do kruhového tvaru.
-
3
Rozehřejeme nepřilnavou pánev, jakmile bude stoupat pára, stáhneme plamen a vložíme čapátí a až se začne nafukovat, obrátíme je. Stlačíme opatrně plochou lžící a ještě jednou obrátíme. Poté vyndáme a dáme do tepla, než osmahneme ostatní.
-
4
Podáváme teplé.