Kečupová omáčka jablečná

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 50

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 250 g Jablka
  • 2000 g Rajčata
  • 20 g Sůl
  • 100 g Cukr krupice
  • 5 g Skořice mletá
  • 5 g Hřebíček
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 250 g Paprika červená
  • 100 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 23 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 158 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 124.3 mg
  • Vláknina 1854.2 mg
  • Vitamín A 1854.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky, papriky bez jádřinců nakrájíme na slabé nudličky, cibuli nadrobno, jablka oloupeme, vydlabeme jádřince a nastrouháme nahrubo. Vše vložíme do hrnce a dusíme asi 20 minut. Ručním mixérem rozmixujeme, přilijeme ocet, přidáme cukr, sůl, skořici, mletý hřebíček, mletou papriku a vaříme dohusta. Omáčka zhoustne, až se tekutina dostatečně odpaří, což může trvat i 1/2 hodiny. Omáčku necháme vychladnout a plníme do menších skleniček.

  • 2

    Používáme jako běžný kečup.

Komentáře k receptu