Pečená hovězí žebra
Suroviny
- 80 g Mouka pšeničná hladká
- 70 ml Voda pitná
- 200 ml Chilli omáčka
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 0.25 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 2 ks Okurky nakládané
- 1.5 kg Hovězí žebra
- 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1294 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 103 g
- Sodík 2468 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 266.3 mg
- Draslík 1336.8 mg
- Vláknina 5895 mg
- Vitamín A 5895 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí žebra rozsekneme na poloviny, opláchneme, odkrojíme z nich přebytečný tuk, osušíme a obalíme v mouce, cibuli a sterilované okurky nakrájíme nadrobno.
-
2
V silnostěnném kastrole, který můžeme použít i na pečení v troubě, na rozpáleném oleji osmažíme žebra z obou stran, až maso zhnědne. Poté žebra vyjmeme, z kastrolu slijeme téměř všechen tuk, na zbylý vhodíme cibuli, osmažíme dozlatova, poté osolíme, vmícháme tymián, pepř, oregano, promícháme, přelijeme vodou a chilli omáčkou, vmícháme okurky a odložená žebra. Pod poklicí směs dusíme zhruba 10 minut.
-
3
Kastrol vložíme do vyhřáté trouby a pod poklicí pečeme zhruba 1 hodinu. Upečená žebra ihned podáváme.