Kořeněné datle a medový vaječný krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3117 kcal
- Sacharidy 761 g
- Tuky 31 g
- Sodík 62 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 759 g
- Cholesterol 469.1 mg
- Draslík 7031.5 mg
- Vláknina 134220 mg
- Vitamín A 134220 mg
- Vitamín B6 2.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 160C.
-
2
Kardamom smícháme se smetanou, zahřejeme a necháme 15min odpočívat. Mezitím vymažeme máslem čtyři zapékací misky. Datle rozkrojíme, odstraníme jadérka, rozsekáme a rozdělíme do misek. Postavíme do pekáče, zalijeme do poloviny vodou.
-
3
Med se žloutky a vejci ušleháme metličkou a promícháme opatrně s teplou smetanou. Směs rozdělíme do misek, posypeme skořicí a zapékáme 20-30min, až si vaječný krém sedne.
-
4
Dezert podáváme teplý nebo při pokojové teplotě.