Smažené krevety v česnekovém těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krevety tygří - loupané
  • 60 g Solamyl - bramborový škrob
  • 300 ml Mouka pšeničná hladká
  • 120 ml Mléko plnotučné
  • 120 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Česnek sušený
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 738 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 283.2 mg
  • Draslík 65.7 mg
  • Vláknina 55.4 mg
  • Vitamín A 55.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 186.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse rozšleháme v mléce vejce, sůl, pepř, česnek sušený, solamyl a mouku s kypřícím práškem. Umícháme hladké těsto, v němž namáčíme krevety, které smažíme v oleji. Po usmažení necháme okapat na ubrousku a podáváme.

Komentáře k receptu