Smažené krevety v česnekovém těstíčku
Suroviny
- 600 g Krevety tygří - loupané
- 60 g Solamyl - bramborový škrob
- 300 ml Mouka pšeničná hladká
- 120 ml Mléko plnotučné
- 120 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Česnek sušený
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 2 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 738 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 38 g
- Sodík 250 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 283.2 mg
- Draslík 65.7 mg
- Vláknina 55.4 mg
- Vitamín A 55.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 186.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse rozšleháme v mléce vejce, sůl, pepř, česnek sušený, solamyl a mouku s kypřícím práškem. Umícháme hladké těsto, v němž namáčíme krevety, které smažíme v oleji. Po usmažení necháme okapat na ubrousku a podáváme.