Rybí filé v těstíčku s bramborovými lupínky
Suroviny
- 600 g Filé z aljašské tresky
- 400 g Chipsy bramborové solené
- 40 g Solamyl - bramborový škrob
- 250 g Mouka pšeničná hladká
- 120 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 880 kcal
- Sacharidy 123 g
- Tuky 24 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 121.3 mg
- Draslík 1814.8 mg
- Vláknina 12255.1 mg
- Vitamín A 12255.1 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 5.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse rozšleháme v pivu vejce, sůl, pepř, mouku s kypřícím práškem a solamyl. Vyšleháme hladké těsto, v kterém obalujeme porce rybího filé. Smažíme ve fritovacím hrnci. Po usmažení necháme filé na ubrousku, aby se odsál nadbytečný tuk.
-
2
Filé podáváme s bramborovými lupínky.