Žluté fazolky s medovou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 68 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Vepřový bok
  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 800 ml Voda pitná
  • 80 ml Mošt jablečný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 54 mg
  • Draslík 416.2 mg
  • Vláknina 6833 mg
  • Vitamín A 6833 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné fazolky vložíme do kastrolu spolu s bůčkem, přelijeme vodou a na malém plameni vaříme zhruba hodinu. Poté bůček vyjmeme a použijeme jinak. Fazolky scedíme, necháme okapat, podáváme posypané jemně pokrájeným koprem a přelité medovou zálivkou.

  • 2

    Zálivku připravíme smícháním moštu, medu a soli. Směs zahřejeme, ale nevaříme.

Komentáře k receptu