Žluté fazolky s medovou zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 40 g
- Sodík 138 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 54 mg
- Draslík 416.2 mg
- Vláknina 6833 mg
- Vitamín A 6833 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné fazolky vložíme do kastrolu spolu s bůčkem, přelijeme vodou a na malém plameni vaříme zhruba hodinu. Poté bůček vyjmeme a použijeme jinak. Fazolky scedíme, necháme okapat, podáváme posypané jemně pokrájeným koprem a přelité medovou zálivkou.
-
2
Zálivku připravíme smícháním moštu, medu a soli. Směs zahřejeme, ale nevaříme.