Skopové ze skotska
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 46 g
- Sodík 832 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 33.2 mg
- Draslík 499.7 mg
- Vláknina 444 mg
- Vitamín A 444 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme, omyjeme, osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet. Potom na tuku zprudka osmažíme po všech stranách. Zakryjeme pokličkou a dále dusíme 30 minut. Hotové maso vyndáme a necháme na teplém místě 1 hodinu odpočinout. Šťávu zředíme trochou vývaru, přecedíme a podle potřeby osolíme, přidáme podušený česnek. Vhodným doplňkem je čerstvé máslo.