Veka plněná houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 200 g Houby čerstvé
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 14 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Veka
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 0.56 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 564 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 126 mg
  • Draslík 245.4 mg
  • Vláknina 4153.3 mg
  • Vitamín A 4153.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle zpěníme cibuli dorůžova, přidáme nakrájené houby na jemno a orestujeme, zakryjeme, osolíme a dusíme asi 10 minut. Podle potřeby podlijeme vodou a když jsou houby měkké, zahustíme vejcem, dosolíme, opepříme. Plátky veky pokapeme mlékem, vždy mezi dva plátky navršíme vrstvu houbové směsi a spíchneme párátkem. V misce ušleháme z mléka, vajec a mouky těstíčko, ve kterém spojené veky obalíme a osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

Komentáře k receptu