Kuřecí prsa se švestkami a rýži
Suroviny
- 300 g Rýže loupaná
- 500 g Kuřecí prsa
- 500 g Švestky sušené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.6 l Voda pitná
- 1 dl Pomerančová šťáva
- 2 polévková lžíce Kečup ostrý
- 3 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- 0.17 polévková lžíce Ořechový olej
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 788 kcal
- Sacharidy 158 g
- Tuky 5 g
- Sodík 354 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 156 g
- Cholesterol 80 mg
- Draslík 1498.8 mg
- Vláknina 22587 mg
- Vitamín A 22587 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky, dáme je na pánev s rozehřátým olejem, osolíme, opepříme a restujeme doměkka.
-
2
Do kastrůlku vylijeme pomerančovou šťávu, kečup, med a dobře promícháme, přidáme vypeckované a nakrájené švestky, citrónovou kůru, povaříme 2 minuty a udržujeme teplé.
-
3
Rýži pročistíme, opláchneme a vysypeme do hrnce, zalijeme vařící vodou, osolíme a pod poklici na mírném ohni vaříme nejdéle 20 minut.
-
4
Na mělký talíř dáme rýži, přidáme maso a polijeme švestkovou omáčkou.