Putimská vepřová žebírka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 45 g
- Sodík 1358 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 86.3 mg
- Draslík 379 mg
- Vláknina 1412 mg
- Vitamín A 1412 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z vepřové pečeně odsekáme obratlové kosti, opláchneme ji ve vlažné vodě a nasekáme na žebírka. Každé žebírko naplocho prořízneme.
-
2
Vzniklý otvor v mase vyplníme dílem oloupaného párku a sterilované okurky, upevníme párátkem a žebírka na povrchu osolíme. V rozpáleném tuku je po obou stranách opečeme.
-
3
Opečená žebírka naskládáme do pekáče.
-
4
Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a dorůžova osmažíme ve výpeku. Zaprášíme prosátou moukou, osmažíme, zalijeme vlažným vývarem a rozšleháme. Vlijeme na žebírka a podusíme v troubě.
-
5
Měkké maso vyjmeme a zbavíme párátek.
-
6
Nakonec procedíme šťávu přes hustý cedník na maso, dosolíme a společně podusíme.