Barevná vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 20 g
- Sodík 334 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 490.7 mg
- Draslík 174.3 mg
- Vláknina 274 mg
- Vitamín A 274 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo - přibližně 10 minut. Vybereme je z vařící vody, propláchneme a namočíme do studené. Necháme vychladnout, oloupeme a podélně rozřízneme, vybereme žloutky, dáme je do misky, rozdělíme na dva díly.
-
2
Do prvního dílu žloutků přidáme 100 g sýru Žervé, drobně nasekanou chilli papričku, podle chuti sůl, pepř, drobně nasekanou petrželovou nať a vše důkladně metličkou prošleháme. Druhý díl žloutků smícháme se zbylým sýrem, kečupem, osolíme, opepříme a také důkladně rozšleháme.
-
3
Připravené krémy každý zvlášť naplníme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a naplníme půlky uvařených bílků, které naaranžujeme na vhodný podnos.