Velikonoční zajíčci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 300 g Hera
  • 450 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 473 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 73.6 mg
  • Draslík 172.1 mg
  • Vláknina 1302.4 mg
  • Vitamín A 1302.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 6.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme, bílky odložíme stranou, žloutky vložíme do misky, přisypeme cukr, na kostky nakrájenou Heru a vše vyšleháme do pěny. Mouku prosejeme na vál, promícháme s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem, přidáme vyšlehané žloutky, rukou vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a v lednici necháme odpočinout 60 minut.

  • 2

    Těsto rozbalíme, na vále posypaném moukou pomoci valečku rozválíme na velký plát, silný 1 cm. Z těsta velikonočními formičkami vykrajujeme různé tvary (nemusí to být jen zajíčci), které skládáme na plech.

  • 3

    Z bílku vyšleháme sníh, přidáme vymačkanou šťávu z citrónu a potřeme každý kousek pečiva. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 minut. Po vytažení z trouby necháme na plechu vychladnout.

Komentáře k receptu