Penne se sardelovo-rajčatovou omáčkou a černými olivami
Suroviny
- 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 400 g Těstoviny Penne
- 100 g Olivy černé
- 150 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1 ks Cibule
- 6 ks Sardelové řezy
- 0.5 hrst Petržel kudrnka
- 0.5 hrst Bazalka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 681 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 22 g
- Sodík 2820 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 57.4 mg
- Draslík 495 mg
- Vláknina 3334.5 mg
- Vitamín A 3334.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Penne uvaříme v osolené vroucí vodě dle návodu na obalu. Hotové těstoviny scedíme a necháme okapat.
-
2
Oloupeme cibuli a stroužky česneku. Obojí najemno nakrájíme. Sardelové řezy opláchneme a též nakrájíme nadrobno. V pánvi rozpálíme olivový olej a na 3 - 5 minut do něj vložíme cibuli a česnek, až nám zpění.
-
3
Poté přidáme do pánve sardele a loupaná rajčata i se šťávou. Směs dochutíme solí a pepřem. Povaříme asi 8 minut na mírném ohni do zhoustnutí. Za použití vidličky rajčata rozmačkáme. Opláchneme petrželku, osušíme ji a najemno nasekáme.
-
4
Olivy bez pecek necháme okapat a nakrájíme na plátky. Poté je spolu s nasekanou petrželkou vmícháme do omáčky.
-
5
Nastrouháme pecorino. Penne upravíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme pecorinem a zdobené bazalkou podáváme.