Rizoto se sterilizovanou zeleninou
Suroviny
- 500 g Hovězí maso mleté
- 300 g Rýže loupaná
- 300 g Cottage jihočeský-maďarská zelenina
- 100 g Sýr Eidam cihla 30%
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 0.6 l Voda pitná
- 1 dl Olej slunečnicový
- 2 dl Kečup ostrý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 26 g
- Sodík 193 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 51.7 mg
- Draslík 361.1 mg
- Vláknina 3704.3 mg
- Vitamín A 3704.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 7.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýže: V kastrůlku rozpálíme 2 lžíce oleje, vsypeme rýži, stálým mícháním osmahneme, zalijeme horkou vodou, promícháme a vložíme do předehřáté trouby na 15 minut. Vyndáme z trouby a udržujeme v teple.
-
2
Do pánve vlijeme zbytek oleje, rozpálíme a na něm orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme drobně nakrájenou chilli papričku, mleté maso, zamícháme, maso opečeme, posypeme mletou paprikou, vlijeme sterilizovanou zeleninu, kečup a dovaříme doměkka.
-
3
Měkké maso a zeleninu přeložíme do mísy, přidáme připravenou rýži, dobře promícháme a upravíme na talíře.
-
4
Každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.