Colcannon irský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 143 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 5 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 488.9 mg
- Vláknina 8938.7 mg
- Vitamín A 8938.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 59.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nastrouhané bílé zelí uvaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou 10 minut. Poté scedíme a odstavíme.
-
2
V pánvi necháme přejít mléko varem, přidáme nakrájené brambory na kostky a nakrájený pórek. Necháme dusit 15 minut, dokud nejsou brambory měkké. Vmícháme muškátový oříšek a brambory a pórek rozšťoucháme. Přidáme scezené zelí a promícháme.
-
3
Přendáme do servírovací nádoby a uděláme doprostřed lžící důlek, do kterého vlijeme rozpuštěné máslo a ihned podáváme.