Skopová plec dušená se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 50 g
- Sodík 364 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 16 mg
- Draslík 776.5 mg
- Vláknina 14270 mg
- Vitamín A 14270 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso odblaníme, ořežeme přebytečný lůj a nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, brambory na plátky, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky.
-
2
V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmažíme, přidáme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se šťáva vysmahne, podlijeme vodou, přidáme kostku masoxu a dusíme aspoň půl hodiny. Nyní k masu přisypeme zelí a po dalších deseti minutách brambory. Dusíme doměkka. Podle potřeby doléváme vodu, nakonec dochutíme solí, pepřem a odstavíme z ohně.
-
3
Pokrm podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.