Skopová plec dušená se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Skopová plec
  • 700 g Brambory
  • 100 g Cibule
  • 900 g Zelí hlávkové bílé
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Kmín celý
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1 ks Masox
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 364 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 16 mg
  • Draslík 776.5 mg
  • Vláknina 14270 mg
  • Vitamín A 14270 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso odblaníme, ořežeme přebytečný lůj a nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, brambory na plátky, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmažíme, přidáme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Jakmile se šťáva vysmahne, podlijeme vodou, přidáme kostku masoxu a dusíme aspoň půl hodiny. Nyní k masu přisypeme zelí a po dalších deseti minutách brambory. Dusíme doměkka. Podle potřeby doléváme vodu, nakonec dochutíme solí, pepřem a odstavíme z ohně.

  • 3

    Pokrm podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.

Komentáře k receptu