Skopová kýta na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Skopová kýta
  • 60 g Slanina vepřová
  • 80 g Cibule
  • 2 g Bobkový list
  • 3 g Nové koření celé
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 8 g Sůl
  • 10 g Citronová kůra
  • 400 g Brambory vařené
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Víno bílé
  • 300 ml Voda pitná
  • 40 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 605 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1149 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 17.7 mg
  • Draslík 456.9 mg
  • Vláknina 6194.5 mg
  • Vitamín A 6194.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na menší hranolky, citronovou kůru nastrouháme. Slaninou prošpikujeme kýtu a zprudka ji osmažíme na rozpáleném oleji ze všech stran. Přendáme ji do pekáčku, osolíme, opepříme, přidáme nové koření, lžíci másla, bobkový list, citronovou kůru, podlijeme vínem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 50 minut, podle potřeby podléváme vodou a maso přeléváme výpekem.

  • 2

    Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem.

Komentáře k receptu