Skopová kýta na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 605 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1149 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 17.7 mg
- Draslík 456.9 mg
- Vláknina 6194.5 mg
- Vitamín A 6194.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na menší hranolky, citronovou kůru nastrouháme. Slaninou prošpikujeme kýtu a zprudka ji osmažíme na rozpáleném oleji ze všech stran. Přendáme ji do pekáčku, osolíme, opepříme, přidáme nové koření, lžíci másla, bobkový list, citronovou kůru, podlijeme vínem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 50 minut, podle potřeby podléváme vodou a maso přeléváme výpekem.
-
2
Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem.