Borůvková marmeláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 1 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 70 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 117.4 mg
- Vláknina 7200 mg
- Vitamín A 7200 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Borůvky očistíme, omyjeme a necháme okapat.
-
2
Do velkého hrnce vložíme borůvky, přidáme želírovací cukr, kyselinu citronovou a portské víno. Směs promícháme a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 5 minut a pak hrnec ze sporáku sundáme.
-
3
Borůvkovou marmeládu nalijeme do připravených skleniček a skleničky vzduchotěsně uzavřeme.